Η Εταιρία

Η Ιστορία μας

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1931 από τον Ζαφρακόπουλο Ιωάννη και στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στους γιους του Δημήτρη & Κωνσταντίνο Ζαφρακόπουλο. Στη σημερινή της μορφή, την εταιρία διευθύνει ο Ζαφρακόπουλος Ιωάννης, γιος του Δημήτρη Ζαφρακόπουλου. Με ιστορία 3 γενεών, σήμερα λειτουργεί υπό την ονομασία ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΖΑΦΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε

Έκθλιψη ελαίων-Παραγωγή ελαιόλαδου

Το ελαιουργείο έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας 28.000 κιλών ελιάς /8ωρο, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της έκθλιψης ελαίων, ενώ τυποποιούνται 2.000 κιλά/8ωρο, σε ιδιόκτητο χώρο 1.200 τετραγωνικών μέτρων.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ελαιολάδου, είναι η «άθερμη έκθλιψη» σε θερμοκρασία 29 οC, και η «ψυχρή έκθλιψη» σε θερμοκρασίες κάτω των 25 οC.
Το ελαιουργείο διαθέτει πιστοποίηση έκθλιψης βιολογικής καλλιέργειας από την TUV HELLAS, ενώ εφαρμόζει σύστημα HACCP, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005, με υπεύθυνο επίβλεψης, τα διαπιστευμένα εργαστήρια τροφίμων ΑΣΠΙΔΑ.
Ο μηχανολογικός εξοπλισμός του ελαιουργείου, είναι του γερμανικού οίκου HILLER , που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την ΕΚΕΜ Α.Ε

28000 κιλά/8ωρο
έκθλιψη ελαιών
2000 κιλά/8ωρο
τυποποίηση
1200 τ.μ.
ιδιόκτητοι χώροι

Τυποποίηση ελαιολάδου

Το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε inox δεξαμενές και κατατάσσεται ανάλογα με την οξύτητα & την ποιότητά του κατόπιν εργαστηριακών αναλύσεων. Το ελαιοτριβείο έχει τη δυνατότητα τυποποίησης λαδιού από 50 mL έως 5L σε PET, INOX & ΓΥΑΛΙΝΗ συσκευασία και πλέον τυποποιεί Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο σε συσκευασίες 50 ml μιας χρήσης, σε εναρμόνιση με τη νομοθεσία που προωθεί το Υπουργείο ανάπτυξης και Τροφίμων για τη χρήση σε καταστήματα εστίασης, ενώ μπορεί να τυποποιεί ελαιόλαδο και για λογαριασμό τρίτων [Φασόν].
Τον τελευταίο καιρό, βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια δημιουργίας Εξαιρετικά Παρθένου ελαιόλαδου σε διάφορες γεύσεις [λεμόνι, πορτοκάλι, με αρωματικά βότανα, λιαστή ντομάτα κ.τ.λ.]

Εμπόριο-Διανομή ελαιόλαδου

Η εταιρεία διαθέτει τμήμα λιανικής & χονδρικής πώλησης και πραγματοποιεί διανομές ελαιολάδου σε καθημερινή βάση εντός της πόλης με ιδιόκτητα οχήματα και έχει δυνατότητα διανομής σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννόησης.